1 2 3

Ünnepi díszhangverseny

Ludwig van Beethoven: István király – Nyitány
Takács Jenő: Antiqua Hungarica, Op. 47
Dohnányi Ernő: Változatok egy gyermekdalra, Op. 25
Hector Berlioz: Rákóczi-induló

Balog József – zongora

Vezényel: Kesselyák Gergely

Jegyárak: A hangversenyre a belépés díjmentes. Regisztrációs jegyek a rendelkezésre álló helyek mértékéig a Kodály Központ jegypénztárában március 11-e hétfőtől személyesen válthatók.

A nemzeti ünnepen a Pannon Filharmonikusok hagyományai szerint egyrészt magyar zeneszerzők műveiből válogat, illetve az idén kicsit rendhagyó műsorral készül.

Március 15. mindig jó alkalom arra, hogy vessünk egy pillantást a magyar múltra, arra, hogy hogyan láttuk mi magunkat, és hogyan láttak mások bennünket. A zeneirodalom pedig gazdag lehetőséget ad, hogy minden évben újabb és újabb oldaláról járjuk körbe a kérdést. Az idei ünnepi hangverseny egyik díszvendége Beethoven, aki németként méltatta Szent István érdemeit, itt lesz még a 20. századi Takács Jenő, aki régi magyar táncok és énekek világát idézi fel, humorról és jókedvről Dohnányi Ernő gondoskodik, a 19. század magyarságszimbólumát, a Rákóczi-indulót pedig Berlioz világszerte népszerű tálalásában idézzük. Az esten Kesselyák Gergely, a zenekar vezető karmestere vezényel.

A hangversenyre a belépés díjmentes. Regisztrációs jegyek a rendelkezésre álló helyek mértékéig a Kodály Központ jegypénztárában személyesen válthatók. 

Koncert kép

Kedves Közönségünk!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmüket, hogy a műsorlapot, amit a koncerten szoktunk kiosztani, letölthetik előre innen a honlapunkról, elolvasgathatják az előadás előtt az adott koncert oldaláról. Bízunk benne, hogy idővel kevesebb nyomtatott kiadvánnyal, közösen óvjuk a környezetet!

ENNEK A KONCERTNEK A LAPOZÓS ONLINE MŰSORLAPJA ide kattintva olvasható!

 

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992